wetenschappelijke studie universiteit leiden healthboost academy voeding hersenen

Effect van voeding op hersenen:
wetenschappelijke studie

In samenwerking met de LBI (Lifestyle Brain Interaction) Onderzoeksgroep van de Universiteit Leiden gaan we een uniek onderzoek doen naar de interactie tussen leefstijl en de hersenen, in beide richtingen, onder leiding van ass. prof. Cognitive Neuroscience Eline Dekeyster. 

Wat is het doel van de studie?

Onze voeding, hoe actief we zijn en leefstijlfactoren zoals alcohol, drugs en tabak beïnvloeden de hersenen. Omgekeerd beïnvloeden de hersenen de leefstijlkeuzes die we maken. Het doel van deze studie is het beoordelen van het effect van voeding op hersenfuncties zoals slaap, de gemoedstoestand, de concentratie en het cognitief functioneren. Tijdens een periode van 4 weken volg je kosteloos de Brandstof: oergezond eten challenge (twv € 47,00) onder begeleiding van Fem van HealthBoost Academy. Je maakt tijdens deze challenge de switch naar een Oergezond voedingspatroon waar je lekker veel energie van krijgt. Lees hier wat deze challenge inhoudt:

Inhoud van het onderzoek

Het wetenschappelijke onderzoek bestaat uit twee online testsessies van ongeveer 45 minuten op verschillende momenten tijdens de challenge. Hierbij worden er vragen gesteld over je slaapkwaliteit, gemoedstoestand en concentratie en voer je een computertaak uit waarbij je cognitieve prestatie wordt gemeten. Door mee te doen aan deze studie draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek, met als doel het inzetten van voeding om het welzijn te verbeteren.

Meedoen?

Superleuk! Je kunt meedoen aan deze studie als je:

  • Tussen de 35 en 45 jaar oud bent;
  • Vrouw bent;
  • In de afgelopen 6 maanden geen speciaal dieet gevolgd hebt;
  • Een BMI hebt tussen 18 en 25;
  • Niet gediagnosticeerd bent met diabetes type I of type II, een ongunstige stofwisselingsziekte, hart- en vaatziekten, een neurologische aandoening (zoals epilepsie of multiple sclerose), een psychotische stoornis, een eetstoornis of een slaapstoornis;
  • Geen psychoactieve medicijnen (zoals Ritalin) of hypnotica (zoals slaappillen) gebruikt tijdens de studie;
  • Niet zwanger bent of borstvoeding geeft.

Deelname aan deze studie is gratis. De volgende groep start in september 2024.

Voldoe je niet aan de criteria, maar wil je wel graag de switch maken naar Oergezond Eten?
Dat kan! Meld je dan aan voor de Brandstof Oergezond Eten Challenge:

“Simply with a change of mind,
you can change your life”

Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights