wetenschappelijke studie universiteit leiden healthboost academy voeding hersenen

Studie naar effect van voeding op de hersenen

In samenwerking met de LBI Onderzoeksgroep van de Universiteit Leiden gaan we een unieke studie doen naar de interactie tussen leefstijl en de hersenen, in beide richtingen. Want wat je eet, hoe actief je bent en of je stoffen zoals alcohol, drugs en tabak gebruikt, heeft invloed op je hersenen. Omgekeerd beïnvloeden je hersenen de leefstijlkeuzes die je maakt, wanneer je te maken hebt met aandoeningen als depressie of dementie.

Wetenschappelijke studie: wat houdt het in?

Het doel van deze studie is het beoordelen van het effect van voeding op de slaapkwaliteit, het gemoed, de concentratie en het cognitief functioneren. De onderzoeksfase duurt 6 weken. De eerste 2 weken eet je je eigen normale voeding. Aansluitend volg je 4 weken lang de Brandstof: oergezond eten challenge onder mijn begeleiding. Het voedingsprogramma is gebaseerd op het hoofdstuk “Voeden in plaats van vullen” uit mijn boek Terug naar je energieke zelf. Het onderzoek bestaat uit twee online testsessies van ongeveer 45 minuten op twee verschillende momenten. Tijdens deze sessies beantwoord je vragen over je slaapkwaliteit, gemoed en concentratie en voer je een computertaak uit waarbij je cognitieve prestatie wordt gemeten.

Meedoen aan deze studie?

Door mee te doen aan deze studie draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek, met als doel het inzetten van voeding om het welzijn te verbeteren. Je kunt meedoen aan deze studie als je:

  • Tussen de 35 en 45 jaar oud bent;
  • Vrouw bent;
  • In de afgelopen 6 maanden geen specifiek dieet gevolgd hebt;
  • Een BMI hebt tussen 18 en 25;
  • Niet gediagnosticeerd bent met diabetes type I of type II, een ongunstige stofwisselingsziekte, hart- en vaatziekten, een neurologische aandoening (zoals epilepsie of multiple sclerose), een psychotische stoornis, een eetstoornis of een slaapstoornis;
  • Geen psychoactieve medicijnen (zoals Ritalin) of hypnotica (zoals slaappillen) gebruikt tijdens de studie;
  • Niet zwanger bent of borstvoeding geeft.
Wanneer gaan we van start?

We starten op meerdere momenten in het jaar. De eerste groep is al gestart. In de eerste week van juni start de volgende groep. Deelname aan deze studie is zonder kosten, de challenge ter waarde van € 47,00 krijg je gratis. Interesse? Vul je gegevens in op onderstaand formulier en je ontvangt binnenkort meer informatie.

Ik wil graag meer informatie over en/of meedoen met het wetenschappelijke onderzoek naar het effect van voeding op de hersenen!

De Privacyverklaring is van toepassing.

Ontvang regelmatig healthy updates, tips, tricks en recepten in je mail.

Alleen healthy updates, geen spam. Lees de Privacyverklaring voor meer informatie.
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights