cream, mimosa, lipstick-3496778.jpg

Lichaamsverzorging: troepvrij en lief voor je lijf

Ik heb altijd al een hele kwetsbare huid gehad. Als kind zat ik onder het eczeem, overal op mijn lichaam. Ik kon niets op mijn huid verdragen. De enige remedie waren crèmes met hydrocortison. Daar wordt je huid helaas weer heel dun van en dus uiteindelijk nog kwetsbaarder. In de puberteit verdween het eczeem. Dacht ik. helaas kwam het na mijn eerste zwangerschap weer dubbel en dwars terug. Pas toen ik me ging verdiepen in de invloed van voeding en leefstijl op gezondheid, ontdekte ik de echte oorzaak en daarmee ook de oplossing.

Oorzaak en oplossing van mijn huidproblemen

Meerdere echte oorzaken, eigenlijk. De een had te maken met mijn darmen, de ander met stress (cortisol) en een derde met filaggrine, een eiwit dat de huid stevigheid geeft. Door mijn voeding en leefstijl aan te passen, knapte ik enorm op. Mijn darmen werden beter en mijn stresssysteem kwam tot rust. Ook mijn huid werd beter dan ik ooit had durven denken. Ze blijft wel kwetsbaar en daarom moet ik altijd goed uitkijken wat ik erop smeer. Ik gebruik het liefst zo min mogelijk en zo natuurlijk mogelijke producten.

Ken jij Loveli al?

Sinds een paar jaar ben ik enorm fan van Loveli. Al hun producten zijn 100 % troepvrij, 100 % natuurlijk, niet op dieren getest, vrij van microplastics en vrij van schadelijke stoffen. Mijn huid reageert er supergoed op, het is niet irriterend en juist voor droge en kwetsbare huid zeer verzorgend. En dat het ook nog eens niet schadelijk is voor onze planeet, vind ik een enorme win-win. Zo draag je bij aan je eigen gezondheid èn je leefomgeving.

PS ik heb geen aandelen Loveli en verdien ook niets aan deze blog. Ik ben gewoon erg fan :-). En aangezien ik zelf zo lang op zoek ben geweest naar goede producten voor op mijn huid, hoop ik jou hiermee te helpen. Ik heb trouwens wel een boek: Terug naar je energieke zelf. Daar helpt het vermijden van troep ook bij ;-). Je koopt hem in de shop.

Ontvang regelmatig healthy updates, tips, tricks en recepten in je mail.

Alleen healthy updates, geen spam. Lees de Privacyverklaring voor meer informatie.
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights